Кметът на Монтана: „Готови сме за първия сняг“ (СНИМКИ)

АПИ: Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане

Екипите и техниката на общинско предприятие „Чистота” имат пълна готовност за почистването на първия сняг, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол.

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна сеч, след сигнали на граждани, подписки и експертно становище за премахване на стари високи дървета, разположени в близост до жилищни блокове. Подменят се осветителни тела на уличната мрежа и се поставят допълнителни в тъмни улички и малки градски градинки, уточни Живков.

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

По повод сигналите за препълнени контейнери и разпилян боклук в някои градски квартали кметът заяви, че сметосъбирането се извършва по график през ден. В събота и неделя комуналната фирма не работи, освен при извънредни ситуации.

„Ние можем да извозваме сметта и през почивните дни, но проблемът е, че сепариращата инсталация на регионалното депо не работи. Само по изключение и с изричното разрешение на инспекцията по околната среда може да се извозва директно на депо без предварително разделяне на отпадъците, заяви управителят на общинското предприятие „Чистота” Илиян Илиев.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.