Оборудваха социалния патронаж в Монтана с модерна техника

По-полезно, по-бързо и по-лесно се готви вече в кухнята на социалния патронаж в Монтана. От този месец помещението е оборудвано с нови електроуреди – конвектомат, с който се приготвят храни на пара, картофобелачка с капацитет 15 кг /2 мин., по-голям хладилник и по-голям фризер за съхранение на продуктите.

Трапезарията обслужва 400 възрастни мъже и жени в общината. За още 1 000 души се осигурява храна по проекта “Топъл обяд”.

Оборудваха социалния патронаж в Монтана с модерна техника

Новото кухненско оборудване е закупено по друг проект, финансиран от Министерството на труда и социалната политика. Инвестицията е в размер на 27 000 лева. Съфинансирането от общината е 3 000 лв.

„Модерното оборудване ще улесни ежедневната работа на персонала, и ще подобри качеството на приготвяната храна,” заяви кметът Зл. Живков.

В социалният патронаж работят 22 души. В кухнята в Монтана- 5, разносвачите на храна са 3-ма, толкова са и шофьорите. От скоро като социални асистенти работят 5 жени по 1 час седмично. Те помагат на възрастните хора в пазаруването, придружават ги до поликлиника и други места, уточни Димитрина Колова – директор на патронажа.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.