Вижте кога запалват светлините на коледната елха в Монтана

Вижте кога запалват светлините на коледната елха в Монтана
Снимка: Архив

По традиция и тази година община Монтана украсява големия бор на площад „Жеравица“ в Монтана. Украсата на дървото започна през почивните дни, както „Монтана 24“ показа още в неделя.

Церемонията по запалването на светлините на коледната елха ще се състои в петък – 30 ноември от 17,30ч. на площад „Жеравица“ в Монтана.

Пред Коледното дърво ще пеят и танцуват възпитаниците на Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“ и Детски танцов състав „Пъстрина“ към НЧ „Разум 1883“ .

Традиционният концерт, организиран от Община Монтана, ще даде тон на празничното настроение и ще подари на публиката музикални изненади. На откритата естрада ще се изявят ученици на преподавателите Цветана Илиева и Марианна Цолова и Цветан Цветанов.

Сред тях са Петя Николчева, Антония Ангелова, Марияна Славейкова, Цветеа Николаева, Божена Бисерова, Ивет Николова, Денислав Росенов. Повечето от тях са лауреати на наши и международни конкурси. Участие ще вземат и Мартина Найденова и Мила Иванова, които преди броени дни се завърнаха с I награда от Международния конкурс в САЩ – „Pearl of New York”.

Малките танцьори, подготвени от хореографа Първан Първанов, ще се представят с два любими танца: „Еленино“ и „Ръченица“.

Кметът Златко Живков ще приветства монтанчани и ще запали светлините на окиченото с цветни лампички и стъклени топки дърво на централния площад.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.