Ученици от Владимирово и Лом мериха сили в училищно състезание

Ученици от Владимирово и Лом мериха сили в училищно състезание

По повод седмицата на професионалното образование в ПГТ „Вл. П. Минчев“, в село Владимирово в продължение на 9 дни ще се провеждат редица мероприятия свързани с професиите изучавани в училището.

В гимназията бяха домакини на втория етап от първото междуучилищно състезание „Млад автомонтьор и водач на МПС“ и премериха сили с учениците от ПГПТ Лом.

Преди старта на състезанието между ПГТ и ПГПТ Лом, гостите бяха посрещнати в гимназията по традиция с питка и мед.

На откриването присъстваха кметът на общ. Бойчиновци, зам. кметът на общ. Бойчиновци, кметът на с. Владимирово, общински съветници, както и партньорите на ПГТ от Case Bulgaria.

Началото бе дадено от директора г-жа Цанка Карчева, след като раздаде необходимите материали, за състезанието, на отборите.

Най- добър в управлението на МПС бе Людмил Тихомиров от отбора на домакините. А в отборното класиране победители бяха учениците от 12 клас на ПГТ Владимирово с капитан на отбора Тейлър Петков.

Ученици от Владимирово и Лом мериха сили в училищно състезание

След приключване на състезателната част имаше демонстрация с новият трактор на ПГТ, а след нея на гостите и учениците бе представена презентация от австрийска фирма, която набира служители в областта на транспорта и логистиката.

Ученици от Владимирово и Лом мериха сили в училищно състезание

За финал на този ден изпълнени с приятелско съревнование, за доброто настроение на гостите се погрижиха и ДТФ „Хорце“, които поздравиха с танц, с който са завоювали първо място на конкурс във Варна съвсем скоро.

След края на мероприятието учениците от ПГТ и ПГПТ Лом, вече приятели, играха тенис и посетиха новата фитнес зала на училището.

Тази седмица в ПГТ Владимирово мероприятията по повод седмицата на професионалното образование продължават с открит урок „Невероятните възможности на пътно- строителната, подемно- транспортната, автотранспортната и селскостопанската техника“ и вътреучилищно състезание между отбори дванадесетокласници, които ще имат задание за изпълнение с грейдер.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.