Наградиха деца за рисунки на тема „Полицаят е мой приятел и учител“ (СНИМКИ)

Наградиха деца за рисунки на тема

През ноември членовете на 12-те Детски полицейски академии в област Монтана участваха и в конкурс на областно ниво за рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител”.

На първите три места се класираха рисунките на Александра Александрова от ломското Първо ОУ „Никола Първанов”, на 10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов” в гр. Берковица и на Михаела Михайлова от Първо ОУ „Никола Първанов”.

Наградиха деца за рисунки на тема "Полицаят е мой приятел и учител"

Детските творби ще участват в национален конкурс „Полицаят е мой приятел и учител” в столицата. Всички рисунки ще бъдат изложени на церемонията „Полицай на годината 2018 г.”, като с тях ще бъде проведен благотворителен търг. Събраните средства ще постъпят в сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.

Наградиха деца за рисунки на тема "Полицаят е мой приятел и учител"

С празнични тържества започнаха новата учебна година три Детски полицейски управления на територията на РУ Монтана. Лекции и занятия, свързани с работата на полицията, ще имат около 60 ученици от началните класове на Трето ОУ „Петър Берон”- гр. Монтана, Шесто СУ „Отец Паисий” – гр. Монтана и СОУ „Васил Левски” – гр. Бойчиновци.

Наградиха деца за рисунки на тема "Полицаят е мой приятел и учител"

Полицейските служители раздадоха униформи и знаци на новите членове, а те положиха клетва съгласно Етичния кодекс на Детските полицейски управления.

През 2018/2019 г. учениците от област Монтана ще се обучават в 12 Детски полицейски управления – 3 ДПУ на територията на РУ Монтана, 5 ДПУ – на територията на РУ Лом, 3 ДПУ – на територията на РУ Берковица и 1 ДПУ – на територията на РУ Вършец.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.