Инспектори от ИАРА проверяват рибата в Монтана (СНИМКИ)

Масирани проверки на Изпълнителаната агенция по рибарство и аквакултури в Монтанско

Инспектори от ИАРА проверяват рибата в Монтана

Във връзка с наближаващите никулденски празници ИАРА проверява произхода на рибата, която ядем и ще сложим на трапезата си. С цел превенция на нерегламентирания, недеклариран и нерегулиранин риболов и търговия с продукти от риболов.

Инспектори от ИАРА проверяват рибата в Монтана

Инспекторите на агенцията в Монтана призовават да не се купува риба от нерегистрирани търговци и производители.

Инспектори от ИАРА проверяват рибата в Монтана

При нереднисти всеки може да сигнализира на телефонен номер на ИАРА 0885111881 – Ростислав Василев и 0886610262 Валери Спасов или телефон 112.

Инспектори от ИАРА проверяват рибата в Монтана

За периода от 30.11.2018 г. до 03.12.2018 г. инспекторите на ИАРА извършиха 53 проверки в търговската мрежа в цялата страна, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на превоза на риба. Съставени са 4 акта за нарушения на Закона за рибаството и аквакултурите (ЗРА) и са предприети действия, съгласно закона.

“В сравнение с предишни години, тази година намалява количеството на незаконно уловената риба и на нерегистрираните стопанства. Проверките са повече от преди, а нарушенията значително по-малко, което се дължи както на множеството подобрения в нормативната уредба, така и на по-активната и ефективна работа на инспекторите”, коментира изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов.

Той съобщи, че проверките продължават в цялата страна и след Никулден.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.