Серията телефонни измами в монтанско продължава

Серията телефонни измами в монтанско продължава

Продължава серията от телефонни измами на територията на област Монтана. Последната седмица случаите в региона отново зачестиха.

На 05.12.2018 г. около 09,00 ч. в РУ Вършец е получена информация за жител на гр. Вършец, поискал да изтегли сумата от 30 000 лв. от сметката си в местен банков клон. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен 78-годишен жител на курортния град.

При проведения разговор с него е изяснено, че на 04.12.2018 г. около 21,00 ч. на домашния му телефон се е обадил непознат, който се представил за служител на МВР, който го заблудил, че помага на полицията за залавянето на група измамници, които са в гр. Вършец и се намират в района около дома му.

Възрастният мъж получава указания да увие в плик всички налични пари, при което той сложил в полиетиленов плик сумата от 14 600 лв и оставил плика на външната порта на дома си. На следващия ден след проведения разговор със служители на РУ Вършец пенсионерът разбрал, че е станал жертва на телефонна измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Другата измама е станала вчера между 11,00 ч. и 12,30 ч., когато неизвестен мъж се обадил на домашния телефон на 70-годишна монтанска жителка. Той се представил за служител в полицията и заблудил жената, че са необходими парични средства за залавяне на телефонни измамници, при което тя оставила найлонов плик, съдържащ сумата от 40 лв и около 50 грама златни накити в близост до уличен контейнер при дома си.

Впоследствие възрастната жена установила, че е станала жертва на телефонна измама.И по този случай е образувано досъдебно производство.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.