Ученически автобус остана без гуми по време на път (ВИДЕО)

Ученически автобус остана без гуми докато карал децата на училище от село Портитовци към Бойчиновци. Децата разказват, че автобуса се наклонил и си помислили, че е спукал гума.

Инцидентът станал на главната алея в Бойчиновци, а гумите на превозното средство останали 20 метра назад преди то да спре. Децата веднага са изведени от автобуса. Никой от тях не е пострадал. Шофьорът отказа коментар, но е дал обяснения за инцидента.

„Чул е тракане в задните колела, имало е камък, той го е премахнал и е преценил, че с автобуса е можело да придвижи учениците до училището в Бойчиновци, но на около километър и половина пред училището се късат болтовете закрепващи джантите на автобуса и падат двете задни леви колела.“, разказа Светлин Сретениев – кмет на Бойчиновци.

Само преди месец авариралият автобус е бил в оторизиран сервиз в Плевен за смяна на ходовата част и оттогава е изминал повече от 3000 километра.

Училищният автобус е на 10 години и е извъртял над 300 хиляди километра. През август тази година е минал и на редовен годишен технически преглед. Но често аварирал, затова и от общината поискали нов по Министерството на образованието.

„Писмото съм го подал октомври месец с искане за такъв автобус…и очаквам след нова година да получа още един нов автобус, за да обезпечим безаварийното пътуване на децата.“, допълни Светлин Сретениев – кмет на Бойчиновци.

Междувременно шофьорът на авариралия автобус подал молба за напусне.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.