7 жертви след катастрофи през 2018 в областта

Пътна полиция отчита трикратно намаление на жертвите на тежки ПТП в област Монтана

7 жертви след катастрофи през 2018 в областта

7 са жертвите на тежки пътно-транспротни произшествия на територията на област Монтана от началото на 2018 г. През същия период на предходната година броят им е 23 – отчита се намаление с 3 пъти на броя на убитите.

Запазва се броят на тежките пътно-транспортни произшествия – 128 тежки ПТП за настоящата година, при 127 – за предходната. От Пътна полиция отчитат, че намалението на жертвите на ПТП се дължи на по-ниската скорост, с която се движат водачите.

Според вида на тежките катастрофи най- голям е броят на сблъскване на МПС – 41 ПТП, с – 3-ма убити. На второ място е – блъскане на пешеходец – 32 тежки ПТП, с 1 убит и 31 ранени, като 2-ма са непълнолетни. 20% от блъснатите пешеходци са пострадали извън районите на кръстовища и пешеходни пътеки, а основната причина е внезапното им навлизане на платното за движение.

Нарушенията, довели до настъпването на тежки ПТП, си остава движението с несъобразена скорост- 51 тежки ПТП, 2-ма убити , на второ място – навлизане в насрещното движение – 6 ПТП, с 2-ма убити.

В населените места са загинали 2 души, в извън населените места – 5. Данните отново показват, че причина за тежките катастрофи си остава движението с несъобразена скорост.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.