Край на мъките! Приеха промени в Закона за устройство на територията

Край на мъките! Приеха промени в Закона за устройство и територията

Приеха промени в Закона за устройство на територията, а за тях информира лично в социалната мрежа народният представител на ПП ГЕРБ за област Монтана Дилян Димитров. Ето, какви подробности даде той:

„Приятели, вчера без много шум беше прието едно изменение в Закона за устройство на територията, за което работихме почти година. С него слагаме край на безумното лутане на клетия гражданин, захванал се да построи нещо, като къща например, по инстанции като енерго, ВиК, топлофикация, газоснабдяване и пр.

Сега той трябва да ходи и съгласува с всяка от тях свързването на имота си, да заверява проекти, да плаща такси и най-важното ДА ЧАКА и ЧАКА. Често само ЕРП-тата мотаят хората по 2 години за да им станат клиенти. Сега всичко това ще го извършва служебно общината.

Пускаш си заявлението за виза и искаш в нея изходните данни на комуналните дружества. Визата ти е и предварителен договор и основание за захранване с ток на обекта и т.н.

И цялата процедура ще отнема най-много месец. Ако пък комуналните дружества не съгласуват проектите за 14 дни – действа мълчаливо съгласие, приема се, че са съгласувани без забележки. Мисля, че свършихме добра работа и не мога да не се похваля.“, написа Дилян Димиров.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.