Полицията направи дарение на деца на починали служители (СНИМКИ)

ОДМВР Монтана проведе Коледната си благотворителна кампания в помощ на деца на починали служители. Кампанията се провежда за 14-та поредна година.

5 деца на починали служители на ОДМВР Монтана получиха по 600 лв, събрани от традиционната Коледна благотворителна кампания на полицейската дирекция. Дарението бе връчено от зам. директора комисар Цветомил Христов.

Полицията направи дарение на деца на починали служители

Парични суми получиха 13-годишната Елица и 12-годишният й брат Димитър, деца на мл. полицейски инспектор от Участък Чипровци, 17-годишната Дария, дъщеря на починала служителка на РУ Вършец и 20-годишният Олег Танов, син на преждевременно починал служител на РУ Монтана и  19-годишният студент Денислав от Берковица. Комисар Цветомил Христов увери децата, че колегите на починалите им родители винаги ще им оказват помощ в трудни моменти и им пожела весело посещане на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Полицията направи дарение на деца на починали служители

12-годишната Ния и 5-годишната Никол от Лом, дъщери на граничен полицай, загинал по време на командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла – Русе, полуха подаръци от Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители.

На тържество в Академията на МВР всяко от 94-те деца бе дарено със сумата от 700 лева. В навечерието на празника децата ще получат от ваучери на стойност 750 лв за пазаруване от търговски вериги. Към коледното издание се присъединява и голяма хранителна верига с ваучери от по 150 лева.

Средствата за Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.