Жълт код в Монтанско за снеговалежи

Жълт код в Монтанско за снеговалежи
Архив: montana24.net

Жълт код е обявен за област Монтана в петък. Още в сутрешните часове на много места в областта ще се образува снежна покривка – до 10 см, в най-високата част на планините и повече.

Над страната преди обяд от север валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно, вечерта, в Рило-Родопската област и югозападните райони. След обяд и вятърът ще отслабва. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни, все още ще е ветровито със силен, временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания.

По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие – преди обяд значителни. Ще е ветровито – през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток.

След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° – 2°. Вълнението на морето ще бъде 4 – 5 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

На 04.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:05 часа. Продължителност на деня 09:07 часа.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.