Двама са заподозрени за обира на 500 000 лева от „Кауфланд“

Двама млади мъже са заподозрени за обира на близо половин милион лева от магазин „Кауфланд” в Монтана миналата година и досъдебното производство е пред приключване. По случая работят монтанските криминалисти заедно със служители на Главна дирекция „Криминална полиция” – София и прокуратурата, съобщи зам. директорът на ОД на МВР – Монтана Цветомил Христов.

Големият удар на 10 май 2018 г., когато мъж, облечен в униформа на гард, влязъл сутринта в хипермаркета и поискал да прибере седмичният оборот. Служителката му подала няколко торби с банкноти и той спокойно ги отнесъл. Малко по-късно от магазина установили, че прибралия парите – над 450 000 лева, мъж няма нищо общо с фирмата, която охранява хипермаркета.

Часове след обира полицията блокира града и започна издирване на бандита и преглед на камерите в района, но не откри нищо. Забавянето на сигнала от магазина към полицията е затруднило сериозно работата на криминалистите, коментираха тогава МВР спецове. Проверявана е и версията за връзка на служители на магазина с престъпниците, но такава не е открита.

Установено е обаче, че има пропуски в действията на отговорните за съхранението и предаването на парите от оборота, които не спазили всички изисквания за това, казаха от полицията. „Работата по случая е пред финал и всички събрани материали ще бъдат предадени на прокуратурата!”, заявиха от Областната дирекция на МВР.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКВестник "Труд"