Монтана започна подготовка без нито един нов футболист

Монтана започна подготовка без нито един нов футболист
Снимка: chervenkarton.com

За първи път в новата си история, футболен клуб Монтана започна зимната си подготовка без нито един нов футболист.

Старши треньорът на монтанци Ферарио Спасов изведе за първа тренировка за новата 2019 година група от 22 играчи, като четирима от тях са привлечени от ДЮШ на клуба. Вратарят Юлиян Весков, полузащитниците Стефан Каменов и Пиер Пиеров и нападателят Владислав Цеков ще имат по-малко от две седмици да покажат, че имат място в първия тим.

С разрешение на ръководството на клуба един от голмайсторите на Монтана от есенния дял на първенството Тони Тасев ще закъснее с един ден. С отбора преди Нова година се разделиха офанзивният полузащитник Айкут Рамадан и нападателят Димитър Георгиев. Първият разтрогна договора си по взаимно съгласие и премина в ЦСКА 1948, а Георгиев ще доиграе сезона като преотстъпен на комшиите от Кариана (Ерден).

Първата част от зимната подготовка на Монтана ще премине на клубната база. От 20 януари до 8 февруари отборът заминавана лагер Алания. В турския курорт монтанцище изиграят пет контролни срещи, три от тях срещу елитни отбори от първенствата на Казахстан, Армения и Румъния. За 30 януари и 2 февруари ще се търсят на място съперници.

Серията от проверки започва на 18 януари срещу третодивизионния Спартак (Плевен), като все още не е ясно къде ще се проведе тя. Последната контрола от зимната предсезонна подготовка на Монтана е на 16 февруари срещу Кариана (Ерден), най-вероятно в спортния комплекс „Огоста”.

Кои започнаха подготовка:

Вратари: Ивайло Василев, Марин Орлинов, Юлиян Весков (ДЮШ)

Защитници: Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Владимир Айтов, Румен Трифонов, Галин Ташев, Васил Попов

Полузащитници: Йордан Йорданов, Борислав Дамянов, Димитър Илиев, Никола Гавов, Стефан Каменов (ДЮШ), Пиер Пиеров (ДЮШ), Николай Цветков

Нападатели: Мирослав Антонов, Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Владислав Мисяк, Владислав Цеков (ДЮШ)

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

 

ИЗТОЧНИКЧервен картон