Златко Живков:“Битка на изборите ще има!“

Снимка на Кмета на Монтана е интегрирана в арт инсталация

С петте си последователни мандата начело на община Монтана и близо 20 години в местната власт кметът Златко Живков със сигурност е най-дългогодишният управник на областен град в България. Предстоят обаче местни избори в цяла България.

Кметът на Монтана е сигурен: „При всички случаи битка ще има, без значение с какви хора и как“. Все пак Живков не даде точен отговор дали ще се кандидатира за пореден мандат за кмет на Монтана, а сподели, че това ще бъде решено от нагласите на месните.

„Надявам се да приключим тази 2019 година много добре, защото имаме много проекти по оперативни програми. Подготвям се за изборите, но дали ще се явя в голяма степен ще ми бъде подсказано от хората“, категоричен е градоначалникът в „България сутрин“.

През всичките си 20 години като кмет на Монтана, Живков бива подкрепен само от една политическа сила – СДС. В Другите години той се явява като независим кандидат. Така смята да се яви и на предстоящия вот.

„Не ми пречи, че почти винаги съм с гръб към управляващите. Тези, които четяха лекции кой е политик, вече ги няма. Нямам притеснения“, заяви кметът на Монтана пред Bulgaria ON AIR.

Той е сигурен, че по темата за слабо развития северозапад може да се говори много.

„Нашият север е по-слабо развит от юга. В нормалните развити страни винаги северът е доста по-развит. Хубаво е да има по-голяма свързаност между районите. Нужна е инфраструктура“, допълни Златко Живков.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКБГ ОН ЕР