Четирима хванати в берковско да крадат ток

Четирима хванати в берковско да крадат ток

Четирима души са хванати през последното денонощие в беркоско да крадат ток, като незаконно са се прикачили от ел. мрежата.

На 17.01.2019 г. около 10,00 ч. в берковския квартал „Раковица” при проверка на служители от електроразпределителна компания са установени две незаконни прикачвания към електроразпределителната мрежа. Едното място е в масивна двуетажна постройка, обитавана от 54-годишен жител,. а другото в къщата на 61-годишен абонат.

Прикачването е осъществено директно върху преминаващите в близост до къщите проводници от мрежата за ниско напрежение, без енергията да преминава през уред за търговско измерване. Местопроизшествията са посетени от дежурни оперативни групи, извършени са огледи и са образувани досъдебни производства.

Малко по-късно същия ден в с. Цветкова бара, общ. Берковица, при извършена проверка служители от електроразпределителна компания са установили, че в електрическо табло в масивна двуетажна постройка 66-годишен местен жител е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа.

Около 14,50 ч. при проверка в с. Бързия, общ. Берковица, в електрическо табло на железобетонен стълб,  с титуляр на партидата монтанска фирма, също е осъществно неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа.

Местопроизшествията са посетени от служители на РУ Берковица. Извършени са огледи и са образувани досъдебни производства по чл. 234 в, ал. 1 от НК в РУ Берковица.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.