През 2018 година Вършец е посетен от 40 000 души

Кметът на Вършец: Елате за лечение, отдих и развлечение!

Иван Лазаров: Мисля, че оправдаваме даденото ни доверие

През 2018 година Вършец е посетен от 40 000 души. Те са се наслаждавали на минералната вода вкарана в хотелите, обиколили са района и неговите забележителности.

А те са „Иванчова поляна”, водопадът „Бялата вода”, връх „Тодорини кукли”, Клисурският манастир. До тях вече се стига по 4 екопътеки, изградени от общината. За туристите са предназначени и амфитеатър, велоалея, целегодишна ледена пързалка, въжен парк.

Кметът на Вършец Иван Лазаров призова туристите да посетят града не само за лечение с уникалните му минерални води, но и за СПА процедури, отдих и развлечение.

Според него, градът се посещава все повече от млади хора, които търсят красива природа, здравословен въздух и вода, забавления. До неотдавна градът се посещаваше предимно от възрастни и болни хора, обясни кметът.

И през 2019 година общината ще продължи да рекламира възможностите за туризъм в района. Тя ще участва в най-значимите туристически изложения и борси. Скоро по главния път Е-79 и по магистралите „Тракия” и „Хемус” ще се появят и билбордове, които ще рекламират Вършец като туристическа дестинация, която си струва да бъде посетена от наши и чужди любители на красивата и чиста природа.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИККмета.bg