Концерт породи дарителска инициатива в дом за възрастни хора (СНИМКИ)

Концерт породи дарителска инициатива в дом за възрастни хора

Дарение от постелъчно бельо и дрехи получи Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Горна Вереница. Акцията бе организирана от Бойка Серафимова.

Концерт породи дарителска инициатива в дом за възрастни хора

„При гостуването си в дома на 20 декември миналата година, когато Певческа група „Пъстренец Jr.” поздрави с концерт обитателите му, разбрах от директора на социалното заведение Борислав Горанов, че особено през зимния сезон имат нужда от повече постелъчно бельо.

Споделих това с Венета Иванова – председателка на сдружение „Будители народни“, както и с приятелки. И учителите ветерани, и моите познати откликнаха. За по-малко от месец събрахме над 100 чаршафи, калъфки за възглавници, одеяла, подходящи дрехи. Със съдействието на кмета Златко Живков, който осигури транспорта до Горна Вереница, ги доставихме в дома.” – разказва г-жа Серафимова.

Така добрината на децата от певческата група към Младежкия дом породи друга гражданска инициатива в подкрепа на нуждаещи се възрастни хора. Стимулирането на солидарност, организирането на доброволчески акции и мобилизирането на усилията на местната общност за решаване на проблемите е крачка към създаване на гражданското общество.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.