Новият път между Видин-Монтана-Враца ще е автомагистрала (ВИДЕО)

Между Враца, Монтана и Видин ще бъде иградена автомагистрала, а не скоростен път, както първоначално бе заложено в първоначалните планове. Това стана ясно днес във Видин след посещение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

До края на тази година ще започнат строителните работи по трасето Мездра – Ботевград, което е част от новия магистрален път Видин – Ботевград. Пътят там ще е ще бъде скоростен четирилентов, заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци, като успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове, ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината да започне реалното строителство, каза Дончо Атанасов.

Техническия проект в отсечката от Монтана до Ружинци е готов, а в момента текат съдебни дела за участъка Монтана – Враца, заради складове с боеприпаси, които са на пътя на новото трасе.

„Този проект ще бъде приоритет и за мен и слагам себе си като гарант. Надявам се, че през 2020 г. вече ще има избран изпълнител на строителството“ каза още министър Аврамова.

Вижте във видеото какво казаха още министър Аврамова и Дончо Атанасов.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.