Асен Блатечки и Атанас Атанасов гостуват с „Кредитът“ в Монтана

Асен Блатечки и Атанас Атанасов гостуват с „Кредитът“ в Монтана

Любимите актьори на театралната публика Атанас Атанасов и Асен Блатечки ще гостуват на 06 февруари в Монтана с пиесата „Кредитът“ от Жорди Галсеран.

Представлението е продукция на Пловдивския драматичен театър. Режисьор на комедията е Бина Харалампиева. В действието чрез способите на технологията се включват със свое участие и актьорите Калин Врачански и Василена Атанасова.

За „Кредитът“ неговия автор, Жорди Галсерон, казва: „В тази пиеса един тип има нужда от кредит, който банковият служител не желае да му отпусне. Първият изглежда беззащитен, у втория са и и хлябът, и ножът. На пръв поглед няма начин балансът на силите да се промени, но ето че скромният просител вади скрит коз. Твърди, че притежава дарба – някакъв абсурден талант, благодарение на който ще задуха друг вятър. И най-безумните заплахи, поднесени с достатъчна сериозност, могат да прозвучат убедително. Тази история е не толкова за парите, дадени на доверие, колкото за доверието, дадено на доверие – за способността да убеждаваме другите в какви ли не неща, дори най-идиотските. Доколко ще ни повярват зависи не толкова от реалните обстоятелства, колкото от нашия подход. Възможно ли е да убедим когото си поискаме в каквото си поискаме, ако наденем подходяща физиономия? Отговорът е „да“.“

Комедията „Кредитът“ ще гостува на 06 февруари от 19,00 часа в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.