Хванаха трима пияни зад волана само за три часа

Хванаха трима пияни зад волана само за три часа

Трима пияни шофьори зад волана засече монтанската полиция само за няколко часа през последното денонощие.

Малко преди полунощ на главен път Е-79, до село Горна Вереница, служители на сектор Пътна полиция при ОДМВР Монтана спират за проверка товарен автомобил „Мерцедес“ с хасковска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от 39-годишен хасковски жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,95 промила, установено чрез издишания от него въздух.

Към два часа в ж.к. „Пъстрина“ дежурен автопатрул на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спира за проверка лек автомобил „Форд Фиеста“ със софийска регистрация, управляван от 47-годишен местен жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,43 промила, установено чрез издишания от него въздух. Съставен му е акт и издаден талон за медицинско изследване.

Два часа след полунощ на ул. „Академик Иван Дуриданов“, в близост до бл. 11 в ж.к. „Младост“ в гр. Монтана служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Монтана са спрели за проверка лек автомобил „Мазда 323“ с монтанска регистрация, управляван от 47-годишен монтански жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,91 промила, установено чрез издишания от него въздух.

Всички шофьори са задържани в ареста за 24 часа, съставени са им актове и са издадени талони за медицинско изследване, но всички са отказали да дадат кръвна проба. По случаите са заведени досъдебни производства.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.