Две болнични отделения в Монтана получиха дарения

Две болнични отделения в Монтана получиха дарения

Българо-швейцарската търговска камара дари 2540 лева на детското отделение в многопрофилната болница в Монтана. Средствата са събрани на благотворителен бал на организацията.

Днес нейните представители Катя Табакова и Диляна Желязкова от фирма АМЕДА се срещнаха с кмета Златко Живков. Те обявиха, че правят още едно дарение и това е електронож за хирургичното отделение в Монтана.

Две болнични отделения в Монтана получиха дарения

Набирането на средства за педиатричното отделение е организирано по инициатива на Мария Шуманска – секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Още една IT фирма ще направи парично дарение за отделението, уточни Шуманска. Със средствата, които ще бъдат между 1500 до 2000 лева, ще бъде закупен апарат за проследяване на венозната система на децата.

Кметът Живков благодари на представителите на Българо-швейцарската камара и уточни че в началото на следващата седмица посланикът на Конфедерация Швейцария в България Мюриел Берсе Коен ще посети Монтана.

Със съдействието на българо-швейцарската програма за сътрудничество в града бе изпълнен един от най-значимите проекти в областта на ромската интеграция.

Чрез него бе изградена нова детска градина в квартал „Кошарник”, обновени кабинетите на здравните медиатори и изпълнени редица дейности за подобряване на социалната, здравна и културна интеграция на малцинството.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.