Пет фирми искат да правят пътя Монтана – Берковица

Пет фирми искат да правят пътя Монтана - Берковица

Пет са фирмите, които искат да ремонтират пътя между Берковица и Монтана, съобщиха от АПИ. Става въпрос за основен ремонт на път II-81 Берковица – Монтана, в участъка Боровци – Благово, включващ подмяна на пътната настилка, хоризонталната маркировка, ограничителните системи и пътните знаци.

Габаритът на тесен участък от пътя, с дължина 35 м, ще бъде разширен и ще се ремонтира мостът над р. Бързия, който е 102 м. Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 4 432 904 лв. без ДДС.

АПИ ще избира изпълнител между фирмите „ВДХ“ АД, Обединение „ГЕОПЪТ ПЛЕВЕН МОНТАНА“, с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД, „Пътинженеринг-М“ АД, „Трейс Груп Холд“ АД, „Мегаинвест – холд“ ЕООД.

Второкласният път II-81 София – Петрохан – Лом е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина.

Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом. Подобряването на състоянието на път II-81 е сред приоритетите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и в момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ се рехабилитират още 43 км от пътя на територията на област София.

С успешното завършване на обекта ще бъде обновен целият проход „Петрохан“, тъй като отсечката на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.