Масово раздаване на презервативи предстои в Монтана

Масово раздаване на презервативи предстои в Монтана

На Свети Валентин от 12:30 ч. до 14:00 ч. започва информационна кампания в центъра на Монтана съвместно с доброволци от БМЧК-Монтана.

Всички желаещи ще могат да участват в конкурс и игри за двойки „Любовни въпроси за теб и мен”, както и да си направят снимки в рамка „Сърце” с любим човек.

По време на инициативата ще бъдат разпространявани валентинки, трифонки, информационни материали по темата и презервативи. Кампанията ще продължи с инициативата „Кафе с презерватив“ – масово разпространиние на презервативи в различни заведения в гр. Монтана от 14.00 ч. до 15.00 ч.

Също в четвъртък ще се проведе и информационно-образователна кампания за времето между 10.00 ч. и 13.30 ч. във Финансово стопанска професионална гимназия и Природо-математическа профилирана гимназия в гр. Монтана.

Инициативата включва интерактивни игри, разпространение на ръчно изработени валентинки, презервативи с послания и мисли за любовта, здравно-образователни материали на тема – ХИВ СПИН, Полово-предавани болести и др.

Кампанията е със съдействието на училищните ръководства на ФСПГ и ПМПГ.

За Свети Валентин на 14.02.2019 г. от 10:00 ч. до 15:00 ч. в лабораторията на РЗИ – Монтана /етаж 5/ ще се проведе „Ден на отворените врати“ за безплатно изследване за ХИВ, хепатит В и С и сифилис за всички желаещи граждани.

Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари в някои страни като Ден на любовта. На този ден се спазват редица традиции, като най-важната от тях е да се правят подаръци на любимите. Датата 14 февруари започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

На този ден през 14 век в Англия започват да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образът на крилатия Купидон.

На тази дата влюбените двойки изразява чувствата си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони и цветя.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.