Мюзикълът „Вражалец“ ще гастролира в Монтана

Мюзикълът „Вражалец“ ще гастролира в Монтана

Една от българските театрални класики – комедията „Вражалец“ от Ст. Л. Костов, превърната в мюзикъл, ще гостува в Монтана на 26 февруари.

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново е първият в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Музиката е композирана от Дечо Таралежков.

За режисьор е поканен Гълъб Бочуков, диригент-постановчик е Игор Богданов, автор на сценографията е Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова.

Ст. Л. Костов пише своята комедия „Вражалец” през 1933 г. Тя разказва за суматохата, настъпила в едно село след пристигането на другоселец, който завлича финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари.

Основната движеща сила в историята не е самата интрига, а отношенията между селския елит, представен от попа, кмета и две „местни активистки“.

В образа на кмета на селцето Гарванци се превъплъщава Виктор Терзийски, а като поп Стойко на сцената ще излезе Иман Митев. Ролята на Вражалеца – фотографа Манчо, е поверена на Милен Иванов. В мюзикъла участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на Търновския театър.

„Вражалец“ ще се играе на 26 февруари от 19,00 часа в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.