Монтана и Вършец ще почетат паметта на Левски

Монтана и Вършец ще почетат паметта на Левски

146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана днес в Монтана с панихида, рецитал и поклонение пред паметника му. Преклонение пред паметта на Апостола ще има и във Вършец.

Панихидата за Дякон Игнатий в Монтана ще започне в 10:30 ч. в храм “Св. св. Кирил и Методий”.

В 11:00 ч. в експозиционна зала на Регионален исторически музей – Монтана, възпитаници на Финансово-стопанската професионална гимназия ще поднесат рецитал. Представените поетически творби ще бъдат съпътствани от кратки исторически бележки.

Събитието ще се проведе на фона на временната документална изложба „Памет за Апостола”. Тя представя досегашната дейност на Общински комитет „Васил Левски“ – Монтана, с акцент върху построяване Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата от българския Северозапад.

В 11:45 ч. пред паметника на Васил Левски в центъра на града ще се състои и поклонението. Представители на институции, училища и граждани ще поднесат венци и цветя в знак на признателност.

Във Вършец, от 11 часа пред паметника на Васил Левски в курортния град ще бъде отслужена панихида и ще се поднесат венци и цветя.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.