Удар на полицията! Откриха вход на блок препълнен с боен арсенал (СНИМКИ)

На 19.02.2019 г. след получена информация e проведена специализирана полицейска операция за противодействие държането на общоопасни средства.

В хода на акцията полицейските служители са извършили претърсване във вила в берковската местност „Бабачевото“, собственост и обитавана от 47-годишен местен жител.

Мъж скътал бойния си арсенал във входа на блока си

В имота са намерени и иззети 3 самоделни нарезни дългоцевни огнестрелни оръжия, 4 къси нарезни оръжия и пистолет „Парабелум“ с 3 пълнителя, съдържащи 27 патрона в найлонов плик. Иззети са още 250 патрони за гладкоцевно оръжие, пистолет и дългоцевно нарезно огнестрелно оръжие.

При последващо претърсване в стопанисвано от 47-годишния помещение във входа на блок в берковски жилищен комплекс са иззети още 636 патрона от различни калибри, 7 огнепроводни шнура с текстилна оплетка и черна изолация и проводници с различна дължина с поставени 2 капсул детонатора.

Мъж скътал бойния си арсенал във входа на блока си

От жилище, обитавано от 47-годишния в берковското село Замфирово, полицаите са иизели 4 боеприпаса, за които собственикът не притежавал надлежно разрешително. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК.

47-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ Берковица.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.