До края на 2020 г. ще приключи рехабилитацията на пътя през прохода „Петрохан“

До края на 2020 г. ще приключи рехабилитацията на пътя през прохода „Петрохан“
Снимка: "Монтана 24"

До края на 2020 г. ще приключи рехабилитацията на пътя през прохода „Петрохан“. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Монтана, където взе участие в дискусията „Европа в нашия дом“.

Път II-81 е сред приоритетите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и в момента по Оперативна програма „Региони в растеж“ се рехабилитират 43 км на територията на област София, които се очаква да бъдат готови през тази пролет.

Отделно по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VA „Румъния – България“ 2014-2020 г. в момента тече обществена поръчка за избор на изпълнител за рехабилитация на още 7,7 км от трасето – от км 86,3 до км 94.

Индикативна стойност е 5,3 млн. лв. От програмата е осигурено финансиране и за друг участък от пътя – от км 94 до км 101. Подписването на договора за него предстои.

С успешното завършване на тези обекти ще бъде обновен целият проход, тъй като отсечката на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 г. по програма „Транзитни пътища V“.

Зам.-министър Нанков посочи, че инвестициите в региона по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 ще продължат.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.