Десетки нарушения са установени при акция „Тиспол“ в областта

68 товарни автомобила и 19 автобуса са проверени при акция на „Тиспол” през февруари в област Монтана

1 188 санкции на шофьори са наложени за половин месец в област Монтана

Операцията за контрол на товарните автомобили и автобусите е проведена в седмицата от 18 до 24 февруари на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Тиспол.

В хода на акцията на територията на област Монтана пътните полицаи са извършили проверки на 68 товарни автомобила и 19 автобуса. При контролната дейност са установени 20 нарушения при товарните автомобили и 1 – при автобусите.

Отнети са 2 свидетелства за управление на МПС на водачи на товарни автомобили заради неплатени глоби. Връчен е 1 електронен фиш на водач на товарен автомобил и на водач на автобус.

За неизползване на предпазни колани са глобени 5 водачи на тежкотоварни автомобили и един водач на автобус. 4-ма от шофьорите на товарни МПС са санкционирани за нередовни документи, 2-ма – за технически неизправности и 1 – за нередовни документи на превозното средство.

При проверките на товарни автомобили са установени още 11 други нарушения на ЗДвП.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.