РЗИ Монтана: „В Монтана не са раздавани на ученици от скандалните брошури“

РЗИ Монтана:
Снимка: "Монтана 24"

От Регионалната здравна инспекция в Монтана, заявиха, че не са раздавали на ученици от скандалните брошури „Любов без последствия“ със снимки на гей двойки.

„Категорично заявявам, че на учениците в Монтана и в областта не са разпространявани от тези брошури. Тази брошура не е попаднала в ръцете на нито един ученик.“, заявиха д-р Елена Борисова – директор на Регионалната здравна инспекция в Монтана.

На първи декември, миналата година, когато се е провеждала антиспин кампанията са раздавани 26 брошури съвместно с доброволци от Българския младежки червен кръст. Те са дадени на хора над 18 години, случайни минувачи, коментира д-р Борисова. От тези брошури са раздадени и на пълнолетни лица, които са се изследвали анонимно за спин в този ден.

Брошурите са получени на 15 ноември 2018 година от Министерството на здравеопазването – 200 броя. 6 от тях са дадени на двама медицински специалисти, две са върнати на РЗИ.

Припомняме, че здравният министър Кирил Ананиев малко по-рано през деня посочи, че Монтана е една от петте области, където са раздавани  от брошурите „Любов без последствия“.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.