Кметът Живков пя с децата на Монтана на националния празник (ВИДЕО)

Двучасов концерт на песни от незабравими български филми направиха децата на Монтана по повод националния празник на България.

Кметът Живков пя с децата на Монтана на националния празник

Златко Живков изпя песен от филма „Патилата на Спас и Нели“ заедно с гласовитите врабчета от Обединен детски комплекс – Монтана. Заместник-кметът Диман Георгиев също участва в концерта като изпя песента „Бял кон“ от филма „Хъшове“.

Официалната церемония започна под звуците на духов оркестър „Дико Илиев“ към народно читалище „Разум 1883“.

Кметът на Монтана Златко Живков поздрави хората, придошли на площад „Жеравица“ и като историк припомни по-важните моменти от освобождението на България и нашия край. Той призова всички да не забравят думите на Раковски, че „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини „. Благодарствен молебен отслужи протосингела на Видинска митрополия архимандрит Антим.

Пред паметника на загиналите бяха поднесени десетки венци и стотици цветя в знак на преклонение.

Песни от любими български филми бе концертът-подарък за гражданите на Монтана по повод националния празник. Младежкият дом в града едва побра публиката за събитието. На финала му кметът Живков се включи в изпълнението на песента от саундтрака на филма „Спас и Нели“ по текста на Миряна Башева.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.