Злато за гласовитите „врабчета” на „Орфеева дарба”

Злато за гласовитите „врабчета” на „Орфеева дарба”

Вокална група „Детски смях” при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана бе удостоена със златен медал на Националния форум „Орфеева дарба” в София. Гласовитите „врабчета” се пребориха за първото място във втора възрастова група, където се състезаваха 10 групи от цялата страна.

Журито бе в състав поп-певицата Мими Иванова – председател и членове композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки.

Имаме и още повод за радост и гордост – две награди – сребърен медал за Зорница Викторова – 10г. и бронзов медал за Магдалена Александрова – 10г.

Те се състезаваха с близо 60 момичета и момчета във втора възрастова група. И двете са бойци, направо герои! Въпреки, че бяха болни, не се отказаха, а се изправиха смело на сцената и защитиха името на Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ и вокално студио „Детски смях“.

Вокалната група „Детски смях” се готви усилено за предстоящия финал на Националния конкурс „Детска мелодия на годината”, който ще се проведе на 23 март от 19ч. в зала 1 на НДК.

Тогава ще бъдат представени на живо 14-те песни, достигнали финала. Режисьор на шоуто е Николай Априлов. В спектакъла ще участват над 140 деца от цялата страна.

А само седмица след това, вокална група „Детски смях” ще се състезава в Международния конкурс „Абанико”, който ще се проведе на 30 и 31 март, отново в НДК в столицата.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.