Завърши турнирът по спортни танци във Вършец

Завърши турнирът по спортни танци във Вършец

Бляскаво и мащабно бе ХІV-ото издание на Международната Купа на общините на област Монтана „International Dance CUP 2019“.

Състезанието е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци и за пръв път се провежда във Вършец. „Изключително щастливи сме от това домакинство, а зала „Арена“ отговаря по блясък на този престижен турнир.“- каза в поздрава си към жури, гости и участници кметът на общината Иван Лазаров.

Турнирът се организира от клуб по спортни танци „Огоста данс“, в партньорство с общините на област Монтана и се провежда под патронажа на областния управител на област Монтана Росен Белчев, който връчи специален плакет на Веселин Ковачев, старши треньор на клуб „Огоста данс“.

Всяка година, на ротационен принцип, турнирът се открива официално от кмет на една от съставните общини на област Монтана. Тази година честта се падна на кмета на община Медковец Венцислав Евгениев.

Над 200 танцови двойки от 11 държави, включително и от далечна Канада, се включиха в красивата надпревара. Те бяха оценявани от 16- членно международно жури.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

ИЗТОЧНИКРадио Видин