При голям обществен интерес в Монтана се проведе граждански диалог на тема образование

При голям обществен интерес в Монтана се проведе граждански диалог на тема образование

Образованието е в oсновата на развитието на обществото като цяло. Нашата и вашата цел като педагози е да дадем по-добри условия в образованието на нашите деца, защото те са бъдещето на България. Това каза народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, който участва в граждански диалог на тема образование в Монтана.

При голям обществен интерес в Монтана се проведе граждански диалог на тема образование

Народният представител от ГЕРБ -Монтана Ирена Димова заяви, че “Образованието е приоритет както за държавната, така и за местната власт. И бих акцентирала- качественото образование. Това е общият ни стремеж, българското образование да отговаря на най-високите съвременни изисквания за качество. Можем да постигнем това, когато имаме мотивирани и подготвени учители, когато превърнем учителската професия в една от най-предпочитаните професии.

Нека сега да дискутираме всички теми, които ви касаят и да ги класифицираме дали проблема е национален, регионален или местен”, каза още Димова.

В дискусионния форум се включиха заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, председателя на комисията по образование и наука и народен представител Милена Дамянова, областният управител Росен Белчев, началникът на РУО Трайка Трайкова, кметове и председатели на общински съвети от областта, директори на училища и детски градини и учители.

При голям обществен интерес в Монтана се проведе граждански диалог на тема образование

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева бе категорична, че правителството води последователна политика в областта на образованието. „Качественото образование и наука са единственият път към икономическото и социално добруване на нацията.

Инвестицията в учителите е инвестиция в бъдещето на нашите деца. Нямаме право да губим нито едно дете по пътя на образованието и наше общо задължение е да му дадем знания, инструменти и способности да бъде успешен и свободен гражданин на България, Европа и света“, подчерта заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева.

Председателя на комисията по образование и наука Милена Дамянова се спря на проектите, които Общината реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ – модернизиране на образователната инфраструктура. Дамянова подчерта, че дискусионният форум на тема образование е с цел обратна връзка по проблемите в образованието в Монтана.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.