Вижте кои са победителите в турнира по стортни танци проведен във Вършец

Вижте кои са победителите в турнира по стортни танци проведен във Вършец

Танцови двойки от Унгария, Словения, Гърция, Канада и България, триумфираха в Международната КУПА на общините по спортни танци International Dance CUP 2019 във Вършец.

Вижте кои са победителите в турнира по стортни танци проведен във Вършец

Българската двойка Сергей Дипцев и Ивета Новева спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни и латиноамерикански танци“, като оставиха зад себе си конкуренцията от Сърбия и Молдова.

Вижте кои са победителите в турнира по стортни танци проведен във Вършец

Най-добри при състезателите над 19 години за втора поредна година се откроиха една от най-успешните български двойки Мирослав Бонев и Емилия Джелебова – латиноамерикански танци.

Те грабнаха и Купата на общините на област Монтана връчена им от г-н Росен Белчев областен управител на област Монтана. В същата категория при стандартните танци победили са Денес Боди и Хайнал Фрузба от Унгария.

Среброто бе за състезателите от Канада, които демонстрираха изключителен професионализъм в изпълнението си на класическите танци. Победители при юношите в категорията латиноамерикански танци са отново български представители Давид Абрашев и Гергана Велкова от град Поморие, следвани от двойки от Молдова и Стара Загора.

В стандартната програма победители са отново български тандем Атанас Кацарски и Елена Солакова следвани от състезателите от Молдова, Словения и Сърбия. Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (WDSF) от съдийска бригада, включваща лицензирани съдии от 12 държави.

Точно 219 състезателни двойки, техните треньори и придружаващи лица от различните страни участваха в International Dance CUP на XIV Международен турнир по спортни танци във Вършец.

Организатор на турнирът бе клубът по спортни танци „ОГОСТА данс“.

„Като старши треньор на клуба изказвам най-искрена благодарност на община Вършец и лично на кмета на общината инж. Иван Лазаров за безапелационната подкрепа и прекрасните условия, които ни предостави във спортна зала – Вършец.

За безкористната подкрепа и подадената ръка на общините в нашата област, на спонсори, дарители и прекрасната публика, която ни помогна да превърнем Купата на общините на област Монтана в едно зашеметяващо събитие.“, каза Веселин Веселинов КСТ ,,ОГОСТА данс,,.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.