Отборът на VІ СУ „Отец Паисий” е победител в ученическо състезание (СНИМКИ)

Отборът на VІ СУ „Отец Паисий” победител в ученическо състезание

Отборът на VІ СУ „Отец Паисий” е победителят в общинския кръг на ученическото състезание по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Организатор и домакин на проявата бе ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ в Монтана.

В състезанието участваха 6 отбора от І, ІІ, ІІІ, V, VІ, VІІ училища в областния град. Всеки отбор се състоеше от 4 състезатели от 5 до 7 клас.

Журито бе в състав – председател Радослав Севдалинов Марков – инспектор сектор „Пътна полиция” в Монтана и членове – Ралица Тачева и Ванеса Иванова – доброволци от БЧК – Монтана.

Гости на проявата бяха учители и ученици от училищата в областния град. За доброто настроение на всички пяха възпитаниците на вокално студио „Детски смях“ Жанета Пейна, Александра Валериева и Йоанна Станоева.

Състезанието премина в 3 кръга. В І кръг учениците колективно трябваше да решат за 20 мин. тест-листовка с 20 ситуации/въпроси/ като за всяко вярно решение отборът получава по 1 точка.

Във ІІ кръг се проведе викторина – всеки отбор отговаряше на три въпроса – всеки в рамките на 2 мин. За верен отговор получаваха по 1 т. В ІІІ кръг за 5 мин. трябваше да решат тест за оказване на долекарска помощ при произшествие.

На второ място само с 1 точка разлика се класира отборът на ІІ училище, а трети остана отборът на VІІ СУ. Всички отбори получиха грамоти.

Отборът на VІ СУ „Отец Паисий” ще представи Община Монтана в областния кръг на състезанието по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.