Правят Великденска работилница за яйца в Монтана

Правят Великденска работилница за яйца в Монтана

На 24 април от 10:00 до 12:00ч. и от 14:00 до 16:00ч. във фоайето на Общински младежки дом – Монтана ще се проведе работилничка за изработка на великденски яйца от изкуствени материали.

Целта на работилницата е да стимулира творческите заложби на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и поощряване интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най- значимите християнски празници – Великден.

Участници: Ученици от I до VIII клас
Регламент: Работилничката се провежда в две възрастови групи:
I възрастова група – 1.-4. клас
II възрастова група – 5.-8. клас

Общи условия: Под ръководството на художника Румяна Белчева, към Общински младежки дом и ръководител на Клуба по приложни изкуства „Дорос”, участниците в работилничката ще имат възможността да изработят пъстроцветни декоративни яйца.

Техниката e по избор на самите участници, които сами си осигуряват желаните материали за декорация, а стиропорните яйца са подсигурени от огранизаторите.

Компетентнo жури ще оцени най- атрактивните и оригинални яйца в деня на събитието от 16:00 часа. Всеки участник ще получи грамота за участие, а най-добрите трима и предметна награда.

Заявки за участие и запитвания става на телефон: 096/305 103; имейл: omd_montana@abv.bg или на страница Общинския младежки дом – Монтана във фейсбук.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.