Задържаха четирима от Лом за контрабанда на гориво

Полицията работела по досъдебно производство, свързано с 6 лица от града.

Униформените извършили претърсвания в 17 обекта на в Лом – частни домове и МПС, свързани с лицата.По случая за срок за 24 часа са задържани 4 лица, информират от МВР.
При претърсване на един от адресите, обитаван от 45-годишен жител, са иззети мобилни телефона, документи, карта памет, ловна камера, устройства с антени, четири 30-литрови  пластмасови туби с остатъчна миризма на дизелово гориво.

В два лекотоварни автомобила, ползвани от 45-годишния, са намерени и иззети 107 пластмасови туби с различна вместимост, повечето празни и такива с дизелово гориво. В дома пък на  43-годишен, са иззети пневматична пушка, мобилен апарат и радиостанция. Малко по-късно в колата на  35-годишен, ченгетата открили  4 пластмасови туби с дизелово гориво, с вместимост 30 литра.

В 2 имота в  Лом, ползвани от 30-годишен ломски жител, са иззети 20 туби, съдържащи общо 30 литра дизелово гориво, 3 незаконно притежавани пистолета и боеприпаси, компютърна техника и мобилни телефони, 4 туби с гориво за плавателни средства, радиостанция, както и фалшива банкнота от  100 лв.

Работа по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура  Монтана.