Внимание! Мащабна акция на язовир Огоста (СНИМКИ)

Внимание! Мащабна акция на язовир Огоста

Масирани проверки на язовир Огоста се провеждат като всички отдели на ИАРА в Западна България са на терен. Следи се за рибаловни билети и количество улов.

Внимание! Мащабна акция на язовир Огоста

Максимално допустимия е 3кг на ден. Броя на въдиците, разрешени са до 3 с до 2 монтирани куки, уловени маломерни риби се връщат незабавно във водата. Улова на забранени видове е забранен.

В момента забранени са щука и бяла риба, а след 10 дни влиза в сила забрана и за всички останали видове. Риболова е разрешен само през светлата част на денонощието. Санкциите са от 100 до 1000лв за различните нарушения и се конфискуват всички риболовни уреди с които е извършено нарушението.

Внимание! Мащабна акция на язовир Огоста

През следващата седмица подготвяме зарибяване. Бракониерските набези са сведени до минимум, каза Валери Спасов от Изпълнителната агенция по рибарство в Монтана.

„Риба има много, благодарение на труда на колегите от ИАРА, РУ Полиция и доброволните сътрудници, които спомогнаха за елеминиране на бракониерите в региона, затова ще бъдем безкомпромисни към любителите, които злоупотребяват“, допълни Валери Спасов.

Той каза още, че са подготвили писмо до Дирекция управление на водите към Министерството по околна среда и води относно ограничаване на изпускането на водата в река Огоста през април и май с цел осигуряване на благоприятни условия за размножаване. Спасов кометира, че работят усилено и разчитат на рибарите да ги подкрепят и ценят труда им.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.