Стрелба в хранителен магазин в Лом, полицията го хвана

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.

На 09.04.2019 г. около 22,12 ч. в РУ Лом е постъпил сигнал от ломски жител, който съобщил за извършващо се в момента престъпление в денонощен магазин в гр. Лом.

В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че в обекта е влязъл непознат с черна маска и тъмни очила, насочил е срещу 66-годишния управител пистолет и е поискал парите от оборота. Управителят отказал и активирал паник-бутон.

Нападателят възпроизвел изстрел с огнестрелното оръжие и се е отправил в неизвестна посока. Същата вечер около 23,30 ч. е получен сигнал за извършен грабеж в друг денонощен магазин в гр. Лом.

Непознат със същото описание заплашил 42-годишния продавач с пистолет и го принудил да предаде оборота на магазина от 200 лева и 100 евро, след което се оттеглил в неизвестна посока и възпроизвел изстрел с огнестрелното оръжие.

В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом по „горещи” следи установили извършителя – 31-годишен криминално проявен и осъждан от крайдунавския град.

При извършеното претърсване от дома му са иззети черна маска с прорези за очите, кожени ръкавици, газов пистолет „Екол 2005“ 9мм и облекло, съответстващо на описаното от пострадалите.

Намерени са 120 лева, за които 31-годишният е признал, че са от единия търговски обект. Извършителят е задържан в РУ Лом за срок от 24 часа.

С прокурорско постановление спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа”. Работа по случая продължава РУ Лом под надзора на Районна прокуратура Лом.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.