Глътка въздух за селата в община Монтана

Община Монтана стартира ремонти за половин милион лева в селата

Глътка въздух за селата в община Монтана

Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви , улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са започнали, съобщи кметът Златко Живков. 

Става дума за около 60 обекта, а планирането средства тази година  за строителния сезон в селата са близо половин милион лева. През последните 40 дни са проведени годишни общоселски отчетни събрания.

Основен акцент в инвестиционната програма на община Монтана в селата остават обществените сгради и пътищата. Все по трудно се решава проблемът с автобусният транспорт до малките населени места.  Фирмите не искат да обслужват линиите, заради конкуренцията на таксиметровите превозвачи, които возят на цената на билета, уточни Живков.

Един от най-разискваните въпроси във всички села е състоянието на гробищните паркове.  Тревожен е фактът, че все повече гробове са изоставени от близките на починалия и подържаното им е оставено изцяло в ръцете на селските кметове. Между 10 и 12 хиляди лева се отделят от бюджета на общината за почистването на един гробищен парк.

В тази връзка кметът Живков призова хората, да пазят паметта  на мъртвите и  изпълнят дълга си като почистят си гробовете на покойните си роднини.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.