Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.

Земеделците декларират доходи до 30 април 2019 г.

Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 г. до края на април.  Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски производители – регистрирани или нерегистрирани като земеделски стопани. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от ДФЗ на адрес: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка  е достъпна с ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април т. г. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки  дължат земеделските стопани е публикувана на: https://nap.bg/document?id=18377 .

В рамките на информационна кампания НАП изпрати 43 хиляди електронни писма до земеделци, които са получили субсидии през 2018 г.  Припомняме, че през миналата година земеделските производители декларираха над 170 млн. доходи след поредица инициативи на приходната администрация. 

Повече информация за деклариране на доходите на земеделски стопани може да се получи на  телефон 0700 18 700.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.