Ученици от Монтана превърнаха склад в кабинет

Ученици от Монтана превърнаха склад в кабинет

С нов почистен и спретнат кабинет по биология разполага 7-мо училище “Йордан Радичков” в Монтана. 14 момичета и момчета от 5-и, 6-и и 7-и клас, подпомогнати от родители и техните преподаватели, преобразили стая, използвана за склад за стари чинове, в образцов кабинет по биология. 

Всичко това се е случило в рамките на националния конкурс на Центъра за приобщаващо образование „Ученици в действие“, съобщи директорката Станка Костова
„Инициативата ни беше да направим кабинет по биология, тъй като нашият профил „спорт“ предполага засилено изучаване на биология… 98 училища, които участваха в тази инициатива, все пак за нас е голямо постижение, че избраха нашата инициатива.“

Бившето спортно училище очаква и 1000 лева награда. С парите ще закупят лаптоп и мултимедия за кабинета по биология, в които преподават Цеца Тодорова и Галя Манова. Седмокласничката Поли Димитрова с удоволствие се включила в работата:

„Ние го боядисахме с помощта на учениците, на родителите. Ние го подредихме и благодарение на нашата директорка и учителите стигнахме до този завършен вече кабинет.

Учениците се почерпиха с огромна торта с еко мотиви – животни и растения. За каузата те получиха поздравление и от Оля Георгиеваот Регионалното управление на образованието в Монтана:

„Да направите поне още един кабинет като този, в който да направите вашите часове интересни.“

Сред 25-те финалисти в конкурса бяха класирани и проектите на 4-то училище “Иван Вазов” в Монтана, Основно училище “Васил Левски” в Габровница и училище “Васил Левски” във Вълчедръм. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин