Деца ще четат пред паметника на Радичков в Монтана

Как ще протекат изпитите от националното външно оценяване за 4 клас
Снимка: pixabay.com


РБ „Гео Милев“ организира на 23.04.2019 г. /вторник/ традиционният Маратон на четенето „Децата на Монтана четат“. Събитието ще започне в 10,30 часа пред паметника на Йордан Радичков в областния град.

Инициативата е по повод Международния ден на книгата и авторското право, в рамките на националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга” в партньорство с Министерството на образованието и науките.

РБ „Гео Милев“ посвещава тази изява на 90 годишнината от рождението на Йордан Радичков.

В програмата на откриването са включени карнавален парад на приказни герои, драматизации на приказки, викторина с награди, рисунки върху асфалта, песни и танци. В района на събитието ще бъдат обособени „Алея на книгите“ и „Читални на открито“.

Задължителен елемент на Маратона е щафетното четене. В него, освен деца, ще участват и изявени личности, общественици и творци. Те ще прочетат разказа на Йордан Радичков „Птича перушина“.

Успоредно с Маратона РБ „Гео Милев“ организира благотворителна акция „Деца даряват книги“. Нейната цел е да бъдат събрани детски книжки с приказки, комикси, книжки за оцветяване и др. Събирането на дарения ще продължи от 10,00 до 12,00 часа на 23 април, на специално обозначен щанд.

В края на мероприятието ще обявим колко книги са събрани и къде ще бъдат дарени.

Всички участници в Маратона ще получат специално изработени стикери.
РБ „Гео Милев“ кани всички малки и големи читатели на „Маратон на четенето 2019“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.