Майка благодари на монтанската болница за спасеното й бебе (СНИМКИ)

Майка благодари на монтанската болница за спасеното й бебе

„Бях бременна в началото на деветия месец, когато моят герой пожела да се появи на бял свят! Живота му започна доста бурно, но нека се върнем на самият момент…“

Ивет Стефанова ражда своя син Тервел на 25 февруари 2019 година в козлодуйската болница “Св.Иван Рилски“.

Майка благодари на монтанската болница за спасеното й бебе

„На 23.02.2019г. получих силни болки, като веднага със съпруга ми отидохме в Козлодуй, където прекрасна акушерка ме прегледа и каза, че няма нищо притеснително, след което се прибрахме у дома.

На 24.02.2019г. болките се засилиха и посетих отново същата болница, но този път сама, тъй като моят съпруг беше на работа. Там ми казаха, че това са контракции, но вече не са подготвителни, а раждането наближава и ме оставиха в болницата.

Малкият ми герой се появи чак на 25.02.2019г. в 13:30, като молбата беше изцяло моя да ми направят секцио, тъй като вече ми беше адски лошо, а коремът ми беше станал твърд на камък.

Доктор Иван Башлиев ме прегледа, каза че детенцето ми има нужните килограми и е готов за раждане, но пропусна да ми каже важната подробност, че се е оплел силно около пъпната си връв!

Стигаме до момента в който се събуждам след операцията и ми казват, че детенцето ми е добре, но е в кувьоз, защото се е родил много малък да уточня 2.200 гр. До колкото бях запозната килограмите не са проблем, защото те ще се покачат лесно.

Дойде доктор, който ми каза, че детето е било силно оплетено около пъпната връв и то не където и да е, а около гушата му! Попитах няколко пъти сега добре ли е, как е?! Всички казваха, че той е добре, но истината е била много по-различна.

Същата вечер една от акушерките дойде при мен да ми даде документ с който давам съгласие детето да се транспортира в „МБАЛ Д-Р „СТАМЕН ИЛИЕВ“  ГР. МОНТАНА“, тъй като е получил дихателна недостатъчност, но ми казват да не се притеснявам, че е добре.

До последно е преглеждан от д-р Олга Николова (управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски“ Козлодуй ), като до ден днешен не можем да си обясним какво е чакала толкова време, за да не транспортира детето ни към Монтана.

Детенцето ми е прието в късният час 23:30, като състоянието му е било повече от критично. С буца в гърлото, казвам че детенцето ми е било на прага на смъртта, където прекрасния екип на д-р Блажева в Неонатологичното отделение в МБАЛ Д-Р „СТАМЕН ИЛИЕВ“ АД ГР. МОНТАНА реагират повече от бързо и спасяват живота на сина ми!

Сина ми е бил вече син, както и целия в синини, които все още не знаем от какво са св появили. Той е  интубиран и поставен в кувьоз от прекрасната докторка Александрова, която е причината сега да се радвам на своето живо и здраво детенце.

Всички си задаваме въпроса, защо е мъчен от 13:30 до 23:30 преди да се докара в Монтана? Защо не е взето адекватно решение, ами ако детето беше на човек от техния екип така ли щяха да действат?!

Искам да изкажа огромни благодарности към целият екип, който се грижеше в продължение на един месец за здравето и развитието на Тервел!“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.