Свикаха извънредна сесия на общинския съвет в Бойчиновци

Редица патриотични прояви в Бойчиновци за националния празник

Извънредна сесия на общинския съвет беше проведена днес в Бойчиновци. На заседанието присъстваха 7 от 13 съветници. Те са Деян Георгиев, Георги Николов, Петър Петков, Петя Първанова, Георги Павлов, Мария Димитрова и Тихомир Георгиев.

Поводът е две жалби – едната от учителка в детската градина в село Мадан, а другата от майка на бито дете в градината. Майката е подала жалба и до Регионалното управление на образованието в Монтана, ДСП „Закрила на детето“- Монтана, деректора на ДГ „Щастливо детство“-село Мадан.

Според учителката, общинският съветник Росен Миланов се е саморазправял с нея в края на миналата седмица. Според съпругата на Миланов, детето й се е прибрало с насинено око още през есента на 2018 годинина, но семейството не е подало жалба тогава.

В жалбата си до общинския съвет майката твърди, че детето й е бито от учителката. На заседанието днес беше разгледана само жалбата на учителката, а тази на родителите на детето е отхвърлена от общинските съветници.

По информация на „Монтана 24“ полицията работи по случая и се води разследване за саморазправата на общинския съветник към учителката.

Преди време подобен инцидент с бити деца имаше в лехчевското училище, учителят бе уволнен своевременно и всичко приключи без разследване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.