Стартира кампания с безплатни прегледи при неврохирург в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Лекар от Монтана спасява живот на пациент, запушвайки артерия, която „храни“ тумор

МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана стартира месец май с кампания за
безплатни прегледи при неврохирург. Първата дата за „Ден на отворените врати“ е 4 май 2019, събота. По покана на клиниката, в Монтана ще пристигне неврохирургът д-р Кристиан Нинов, който ще извършва прегледите на всички записали се пациенти.

д-р Кристиан Нинов

„Много бихме искали тази кампания да се превърне в регулярна за болницата, защото специалистите неврохирурзи в региона са крайно ограничени и пациентите от областта се налага да пътуват до София, за съжаление, в повечето случаи по спешност.“, каза Виктор Апостолов, управител на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

„За нас е чест, че д-р Нинов прие поканата ни за „Дни на отворените врати“, защото той е специалист, който е черпил опит от колеги в Лондон, Пекин, Копенхаген, Сантандер и още редица други и сме изключително благодарни, че ще отдели от времето си за кампанията, която се надявам да се превърне в ежемесечна.“, допълни още Виктор Апостолов.

Кога имаме нужда от преглед при неврохирург? Няколко са диагнозите, които водят хората при специалист неврохирург: Това са пациенти с дегенеративни нарушения на гръбначният стълб – дискови хернии, гръбначна стеноза, състояния след травматични нарушения на гръбначният стълб; Пациенти с аневризми и аертерио-венозни малформации на мозъчните съдове; Хора с диагностицирани мозъчни тумори, както и пациенти с тригеминална невралгия, тумори и травматични нарушения на периферните нерви и хидроцефалия.

„Изброените състояния са само част от вече диагностицираните проблеми, които могат да доведат един човек до вратата на неврохирурга. Понякога тези констатации вучат страшно, но винаги трябва да се допитваме до компетентно мнение на специалист – затова и правим тази кампания, прегледите са напълно безплатни, отделете един час за здравето си и се прегледайте.“, прикани д-р Кристиан Нинов.

Прегледите ще се извършват на 4 май 2019, събота, само след предварително записан в клиниката час. Можете да запишете своя преглед на: 096 383 838 или 0878 613 573, както и на: m.misheva@cityclinic-svetigeorgi.com

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана:
Клиниката е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно – диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал.

Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Клиниката разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни
кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Клиниката е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.