Малките врабчета се върнаха с куп награди от конкурс в Хисаря

Малките врабчета се върнаха с куп награди от конкурс в Хисаря
Снимка: ОДК - Монтана

С четири първи, една втора, две трети, една поощрителна и шест специални награди се завърна вокално студио „Детски смях“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана от Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, проведен от 3-5 май в гр. Хисаря.

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се проведе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

В надпреварата се включиха над 420 деца и младежи от 55 музикални школи в 43 града в България. 201от тях се състезаваха като индивидуални певци. В конкурса участваха още 20 вокални формации, 16 дуети и триа.

Професионалното жури бе с председател поп-звездата Мими Иванова и членове композиторите Развигор Попов, Валери Костов и Красимир Гюлмезов, Здравко Петров – муз. редактор и водещ в БНР, преподавател в Музикалната академия, Антония Маркова – поп изпълнител, Атанас Стоянов – водещ в БГ радио, Снежана Петкова – изпълнител от група „Трик“.

Равносметката за вокално студио „Детски смях“:

1 място – купа и диплом за вокална група „Детски смях“ за изпълнението на песента „Яворова пролет“ в направление „С песните на Мими и Развигор“.

1 място – златен медал и диплом за Магдалена Александрова /10г./ в направление „С песните на Мими и Развигор“ за изпълнението на песента „Птици ли летят“ – втора възрастова група;

1 място – златен медал и диплом за Магдалена Александрова /10г./ в направление „ 15 лалета“ за изпълнението на песента „One moment in time“ от репертоара на Уитни Хюстън – втора възрастова група;

1 място – златен медал и диплом за Ерика Валентинова /15г./ в направление „С песните на Мими и Развигор“ за изпълнението на песента „Пак съм у дома“ – трета възрастова група.

2 място – сребърен медал и диплом за Зорница Викторова /10г./ в направление „С песните на Мими и Развигор“ за изпълнението на „Пирински води“ – втора възрастова група.

3 място – бронзов медал и диплом за Жанета Пейна в направление „15 лалета“ за изпълнението на песента ”Paper Moon“ от репертоара на Натали Кол – трета възрастова група;

3 място – купа и диплом за вокална група „Детски смях“ в направление „15 лалета“ – за песента „Нашият град“ – втора възрастова група;

Поощрителна наградаЖанета Пейна /15г./ в направление „С песните на Мими и Развигор“ – трета възрастова група.

Грамота за отлично представяне получи 12-годишната Михаела Генова, която бе най-малкият участник в трета възрастова група.

Специална награда – купа и диплом за Теодора Георгиева /11г./ – за изпълнение на премиерна песен от репертоара на Мими Иванова – „Езикът на цветята“.

Голямата специална награда „ ВОКАЛЕН ПЕДАГОГ“ на VІІ Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ професионалното жури присъди на тандема Латинка Боева и Миглена Георгиева – вокални педагози на вокално студио „Детски смях“ при ОДК „Ние, врабчетата” в Монтана. По регламент следващата година те трябва да проведат майсторски клас на фестивала в Хисаря.

Две специални награди – за вокална група „Детски смях“ и Ерика Валентинова покани за участие в музикален форум за деца и младежи „Ние – 21 век“ в Слънчев бряг.

Специална награда на спонсорите – пълна кошница с деликатеси на фирма „Житница“ за вокална група „Детски смях“.

Специална награда на спонсорите – сценичен тоалет на Ерика Валентинова.

Участието на децата в конкурса стана възможно благодарение на подкрепата на Община Монтана , която осигури транспорта на групата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.