Елена Йончева в Монтана: „Ние можем да спасим България“ (СНИМКИ)

Елена Йончева в Монтана:
Снимка: "Монтана 24"

Водачът на листата за евродепутати на „БСП за България“ Елена Йончева се срещна днес с жители на Монтана.

Стотици хора я посрещната в градската градина, където тя разговаря и чу проблемите им. Пред тях Йончева обеща преизчисляване на пенсиите и вдигане на доходите. Тя подчерта, че ще се бори за намаляване на данъчната тежест за всяко младо работещо семейство, което живее в България.

„Демографската пустиня е реалност вече в България и ние ще направим така, че младите семейства да се чувстват добре в България. За всяко второ и трето дете ще дадем по 6,400 лева, ще направим семейно подоходно облагане, за да намали данъчната тежест с 50 лева на семейства с деца. Ще направим така, че детските градини да бъдат безплатни, защото не може една държава, която и е грижа за бъдещето на своите поколения да остане безразлична към условията, в които живеят младите семейства“, каза кандидатът за евродепутат Елена Йончева

Според професор Мариела Модева, която също е в евролистата на „БСП за България“, не е нормално северозападът с години да е най-бедният регион в Европа.

„Ние искаме подкрепа за младите хора, европейски културен чек за всеки гражданин, еднакво заплащане за еднакъв труд“, допълни Модева.

„И затова северозападна България ако не въстане ще продължава да пропада и цяла България, а ние можем да спасим България“, допълни Елена Йончева.

Камелия Трифонова- Общински председател на БСП – Монтана призова хората на 26 май да не бъдат апатични и да излязат да гласуват като покажат червен картон на управляващите.

„Къде е законът за северозапада, къде е агенцията за северозапада, къде е програмата за северозапада? Няма ги! На всичкото отгоре, когато Българската социалистическа партия предложи в този бюджет да бъде създаден фонд индустрия, да бъде създаден фонд за подкрепа на изоставащите региони и фонд за рехабилитация на четвъртокласната мрежа, неща които са важни за хората, които живеем тук, днешните управляващи не го подкрепиха.“

„БСП за България“ е с номер 18 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление