Двама остават в болница след вчерашната катастрофа

Пиян шофьор криволичи из
Снимката е илюстративна

45-годишен водач от столицата и пътуващия с него 58-годишен мъж от София остават на лечение в монтанската болница след вчерашната тежка катастрофа между Монтана и Берковица, при която загина една жена.

На двамата мъже е направен медицински преглед, при който е установено, че водачът е с фрактура на 2 лумбални прешлена, а пътникът – с 4 счупени ребра, счупена дясна ключица и коремна контузия. Пострадалите са оставени за лечение в хирургичното отделение, със средна телесна повреда, без опасност за живота. На водача на товарен автомобил е извършена проба за алкохол, която е отрицателна.

На починалата жена водач ще бъде взета кръвна проба от съдебен лекар. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативно-следствена група на РУ Берковица.

Вчера около 14,37 ч. на път II-81, в местността Сечения камък -землището на община Берковица, при движение от гр. Монтана към гр. София, 48-годишна жителка на село Бързия, водач на лек автомобил „Тойота Ярис“ с монтанска регистрация, управлява с несъобразена скорост спрямо профила на пътя – лява крива и мокър асфалт, при което навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в идващия насрещно товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ със софийска регистрация.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.